מניעת סוכרת סוג 1 בעזרת חומצת שומן מסוג אומגה 3 ?


התרגלנו בשנים האחרונות לשמוע המלצות לצריכת יותר שומן מסוג אומגה 3. הסיבה לכך היא שהתפריט הנוכחי שלנו עשיר מידי בשומני אומגה 6 (המצוי בשמני המאכל הרגילים) ועני באומגה 3 (מדגי ים, פשתן). היחסים הללו לטובת אומגה 6 מעלים תחלואה במחלות לב, אולי סרטן וסוכרת ונטייה לדלקתיות בגוף.


למגוון המאמרים המוכיחים את התרומה הבריאותית של שמנים עשירים בחומצות מסוג אומגה 3 מצטרפים כעת שני תחומים חדשים: מניעת סוכרת מסוג 1 (בעבר סוכרת "נעורים" או סוכרת התלויה באינסולין) ומניעת רעלת היריון. כעת נמצא בעיצומו מחקר רחב היקף הבודק את ההשפעה של תוספת כמות גדולה של DHA בהיריון ובינקות.

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.